PEC slaat genadeloos toe in 34 minuten tegen Groningen en is officieel veilig

29-04-2019 20:43
67

PEC Zwolle heeft keihard toegeslagen in de resterende 34 minuten van het duel met FC Groningen. De ploeg van trainer Jaap Stam hervatte de wedstrijd met een 1-2 achterstand, maar won uiteindelijk met 3-2.

Het treffen in het MAC3Park werd woensdag gestaakt vanwege noodweer. Het resterende deel werd daarom maandagavond uitgespeeld. Door goals van Paul Gladon en Kaj Sierhuis verdedigde Groningen een voorsprong, maar Bram van Polen tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. De PEC-aanvoerder veranderde een vrije trap van Gustavo Hamer van richting: 2-2.

Daarmee was PEC nog niet tevreden. Negen minuten voor tijd was het weer raak. Vito van Crooij ontsnapte aan buitenspel en bediende Lennart Thy op maat. De Duitser tekende daarmee voor zijn eerste treffer van de avond, maar zijn tweede van de wedstrijd. In het restant wist Groningen niets aan die achterstand te doen.

Dat betekent een forse knauw voor de Europese ambities van de ploeg van coach Danny Buijs. De Groningers blijven steken op plek negen. PEC staat twaalfde en weet zich bovendien officieel zeker van lijfsbehoud.