FC Twente wint inhaalduel en vertrekt met ruime overwinning uit Amsterdam

FC Twente wint inhaalduel en vertrekt met ruime overwinning uit Amsterdam

29-04-2019 21:56 Laatste update: 23:26
85

FC Twente heeft het inhaalduel met Jong Ajax ruim weten te winnen. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie herstelde zich na de pijnlijke 4-0 nederlaag bij NEC dankzij Mohamed Hamdaoui: 2-5. Eerder dit seizoen won Jong Ajax met dezelfde cijfers.

Jong Ajax - FC Twente zou eigenlijk al eerder worden gespeeld, maar werd op last van de autoriteiten verplaatst. Dat had te maken met het feit dat Twente op sportpark De Toekomst kampioen kon worden, waardoor er heel veel supporters mee wilden reizen naar Amsterdam. Dat ging niet, waardoor het duel uiteindelijk verplaatst werd. Twente werd uiteindelijk thuis kampioen tegen AZ en speelt dus alleen nog voor de eer.

De ploeg van Marino Pusic kende een droomstart in Amsterdam, want al na drie minuten maakte Jelle van der Heyden de 0-1. De assist was van Hamdaoui, met vier assists dé uitblinker aan de zijde van Twente. Danilo Pereira maakte na een klein kwartier de gelijkmaker vanaf de stip, waarna Tom Boere de bal met een snoeihard afstandsschot in de kruising jaagde. Lassina Traoré maakte vlak voor rust nog gelijk: 2-2.

Hamdaoui maakte ook na rust het verschil. De vleugelaanvaller bereidde eerst de 2-3 van Boere voor en bediende even later ook Haris Vuckic. Jong Ajax speelde een verloren wedstrijd en kreeg in de slotfase ook nog de 2-5 van Ulrich Bapoh om de oren.