De Boer: 'Het winnen van de Champions League is nog steeds stap te ver voor Ajax'

De Boer: 'Het winnen van de Champions League is nog steeds stap te ver voor Ajax'

29-04-2019 22:12 Laatste update: 23:18
64

Ajax heeft zich in de halve finales van de Champions League geknokt, maar het winnen van het miljardenbal is 'een stap te ver'. Dat is de mening van Ronald de Boer, die wel denkt dat de Amsterdammers favoriet zijn tegen Tottenham Hotspur.

Bennett van Fessem
LONDEN

De Boer had niet verwacht dat Ajax zover zou komen. "Ik denk dat meerdere volgers dat nooit hadden gedacht, gezien de huidige geldsituatie in de voetbalwereld", vertelt De Boer voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik had het zeker niet verwacht. Het is een ongelooflijke prestatie wat de gasten laten zien. Of ze de Champions League gaan winnen? Daar ga ik niet vanuit. Dat vind ik nog steeds een stap te ver, maar ik hoop dat ik het helemaal fout heb."

Ajax speelde tegen Real Madrid en Juventus eerst een thuiswedstrijd. Nu begint de ploeg van Erik ten Hag op vreemde bodem. "Het is nu anders", zegt De Boer. "Je bent favoriet en speelt nu eerst uit. Dat geeft misschien een andere mindset, maar dat moet je proberen uit te zetten."

"Ze moeten de dingen doen die ze normaal doen. Dat is ontspannen voetballen en weten dat je uit altijd scoort. Dat is een voordeel: ze halen uit altijd een goed resultaat. Als je uit altijd slecht speelt denken ze: hoe maken we dit in de Johan Cruijff Arena goed? Dat is niet het geval."

Bekijk hieronder het volledige interview met Ronald de Boer!