Catalunya Radio: 65 à 70 miljoen voor De Ligt, Barça rondt transfer snel af

Catalunya Radio: 65 à 70 miljoen voor De Ligt, Barça rondt transfer snel af

30-04-2019 06:36 Laatste update: 08:07
117

De transfer van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona bevindt zich in de afrondende fase, meent Radio Catalunya bij monde van journalist Oriol Domenech. Volgens het plaatselijke medium zullen de Catalanen een bedrag tussen de 65 en 70 miljoen euro naar Amsterdam overmaken.

Volgens de berichtgeving zal de transfer na de halve finales van de Champions League wereldkundig gemaakt worden. Zowel Ajax als FC Barcelona staat aan de vooravond van een Europees tweeluik. De Amsterdammers nemen het dinsdagavond op tegen Tottenham Hotspur en werken op woensdag 8 mei de return in eigen huis af. FC Barcelona speelt op woensdag 1 mei en dinsdag 7 mei tegen Liverpool.

De Ligt lijkt dus ook volgend seizoen ploeggenoot van Frenkie de Jong te zijn: de controleur uit Arkel verbond zich eind januari al aan de kersvers Primera Division-kampioen, die 75 miljoen euro op tafel legde. De Ajax-captain liet zich dit weekend ontvallen dat hij niet verwachtte meer geld op te zullen leveren dan De Jong en lijkt daar gelijk in te krijgen.