'Ten Hag houdt vast aan Europese variant en hakt knoop door op rechtsachter'

'Ten Hag houdt vast aan Europese variant en hakt knoop door op rechtsachter'

30-04-2019 06:48
32

De opstelling van Ajax tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League kent weinig verrassingen. Trainer Erik ten Hag staat alleen op rechtsachter voor een lastige keuze: Joël Veltman of Noussair Mazraoui.

Laatstgenoemde is al het hele seizoen de eerste keus, maar Veltman verving hem de afgelopen weken tijdens zijn schorsing en blessure met verve. Toch verwacht het Algemeen Dagblad dat Ajax dinsdagavond met Mazraoui aan de aftrap verschijnt tegen Spurs. Ten Hag gaf op de persconferentie al aan dat Ajax 'super fris en fit' is en kiest dan ook voor de gebruikelijke namen in Champions League-wedstrijden. 

Dusan Tadic is daardoor opnieuw de valse spits. De Serviër wordt in de rug gesteund door Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres. Lasse Schöne en Frenkie de Jong zijn de controleurs. De Ligt, tegen Juventus de maker van de winnende, geeft leiding aan de defensie met verder Daley Blind en Nicolas Tagliafico.

Spurs-manager Mauricio Pochettino lijkt voor een 3-4-3 formatie te kiezen. Oud-Ajacieden Davinson Sánchez, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen de achterhoede, terwijl Kieran Trippier en Danny Rose de flanken bestrijken. Moussa Sissoko is net als Vertonghen net op tijd hersteld en vormt een middenveld met Victor Wanyama. Zij weten Dele Alli en Christian Eriksen voor zich en Lucas Moura is de diepe spits.

De Braziliaan staat daar door de absentie van Harry Kane en Heung-Min Son.

De vermoedelijke opstellingen volgens het AD:

Tottenham: Lloris, Sánchez, Alderweireld, Vertonghen; Trippier, Sissoko, Wanyama, Rose; Alli, Eriksen; Moura.

Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong; Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic.