'Ik heb echt genoten vanavond. Dit moeten we vaker doen, 35 minuten spelen'

'Ik heb echt genoten vanavond. Dit moeten we vaker doen, 35 minuten spelen'

30-04-2019 08:59
29

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen genoot maandagavond met volle teugen van het restant van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, die woensdag nog werd gestaakt wegens onweer. De thuisploeg boog in 35 minuten tijd een 1-2 achterstand om in een 3-2 zege.

Van Polen tekende na twintig/75 minuten voor de gelijkmaker. "Mooi toch?", lachte hij na afloop in gesprek met de Stentor. De 33-jarige back had veel zin in het half uur op maandagavond. "Ik heb best veel mensen gehoord die daar tegenop keken. Dat had ik dus helemaal niet. Ik stond er door de achterstand ook in van: we hebben niks te verliezen. Lekker volle bak gaan en dan zien we wel. Ik had er echt zin in."

PEC won uiteindelijk van de gasten uit Groningen en is nu honderd procent zeker van nóg een jaar op Eredivisie-niveau. "Ik ben ook blij dat we dat op eigen kracht hebben gedaan. Niet zoals de laatste weken. Dat we verliezen en vervolgens moeten kijken wat de concurrenten gedaan hebben", aldus Van Polen. "Ik heb echt genoten. Dit moeten we vaker doen, 35 minuten inhalen."

De captain liep FC Groningen-directeur Hans Nijland nog tegen het lijf in de catacomben. "Verdorie. Je hebt in je leven nog niet gescoord en uitgerekend tegen ons maak je jouw eerste", aldus de directeur, die direct gecounterd werd door Van Polen. "Ik kies de tegenstanders wel uit, Hans."