'Aparte, norse' Ten Hag overtuigde bij PSV: 'Overal iets moois achtergelaten'

'Aparte, norse' Ten Hag overtuigde bij PSV: 'Overal iets moois achtergelaten'

30-04-2019 09:38 Laatste update: 09:40
45

Voordat Erik ten Hag trainer van Ajax werd, liep hij vrijwel dagelijks rond op De Herdgang. De Tukker volgde Fred Rutten in 2009 naar PSV en zou uiteindelijk drie jaar lang assistent-trainer blijven in Eindhoven, tot grote tevredenheid van de Eindhovenaren.

Ten Hag kreeg van Rutten veel ruimte om zijn stempel te drukken, weet toenmalig keeperstrainer Anton Scheutjens nog. "Hij had toen al een behoorlijk grote rol in de technische staf en leidde ook besprekingen, hoewel Fred natuurlijk eindverantwoordelijk was. Ik ken geen speler van toen die niet met Fred of Erik wegloopt", vertelt de huidige keeperstrainer van Almere City aan het Eindhovens Dagblad. "Memphis, Jürgen Locadia, Georginio Wijnaldum of wie dan ook, ze zullen allemaal zeggen dat ze onder hen betere spelers zijn geworden."

Toen Rutten in het voorjaar van 2012 werd ontslagen door PSV, toonde Ten Hag zich solidair. "Heel sterk. Het zegt iets over zijn loyaliteit." Tijdens dat bewuste seizoen was Khalid Sinouh de derde keeper in het Philips Stadion. "Sommige spelers bij PSV vonden het een wat aparte en norse man. Daar hebben ze bij Ajax ook aan moeten wennen", aldus de oud-doelman, tegenwoordig actief als zaakwaarnemer. Ten Hag wist echter in Eindhoven én in Amsterdam de scepsis te overwinnen, stelt Sinouh vol bewondering vast. "Overal waar hij heeft gewerkt, heeft Ten Hag iets moois neergezet. Hij zet mensen aan het denken en houdt ook bij tegenwind aan zijn lijn vast."