Liverpool niet het plafond van Van Dijk: 'Hij kan bij Real en Barcelona meekomen'

Liverpool niet het plafond van Van Dijk: 'Hij kan bij Real en Barcelona meekomen'

30-04-2019 10:50
56

FC Emmen-trainer Dick Lukkien is trots dat Virgil van Dijk door de Engelse spelersvakbond PFA is uitgeroepen tot voetballer van het jaar. De oefenmeester erkent dat hij dit een paar jaar terug niet had durven voorspellen.

Lukkien werkte bij FC Groningen jaren samen met Van Dijk. "Heel bijzonder dat Virgil nu deze prijs wint, als je ziet dat hij vijf jaar terug nog 'gewoon' bij FC Groningen speelde", stelt hij tegenover Dagblad van het Noorden. "Het blijft lastig om talent te herkennen, maar ik zag wel dat hij buiten Nederland kon slagen. Dat het zó goed zou gaan, kun je nooit voorspellen. Hij heeft zich in Schotland, mede doordat Celtic meedoet aan de Champions League, in de kijker gespeeld bij de Engelse clubs. Daar was het hem om te doen."

Lukkien erkent trots te zijn op Van Dijk en roemt vooral zijn tactisch inzicht. "Hij leest als geen ander wat er gebeurt op het veld. Ook als zijn team in de aanval is, denkt hij al na over wat er zou gebeuren als zijn team op dat moment de bal zou verliezen. Hij hoeft daardoor zelden te corrigeren en het lijkt wel alsof hij nooit hoeft te sprinten. Hij heeft alles onder controle."

Wat de trainer van Emmen betreft is Liverpool niet zijn eindstation. "Ik beschouw die club, ook al staan ze in de halve finale van de Champions League, niet als de absolute top van Europa. Real Madrid en FC Barcelona zijn dat wel bijvoorbeeld. En daar kan hij absoluut meekomen, daar ben ik van overtuigd."