De Graafschap wil meer oud-spelers: 'Ga ervan uit dat zij ons willen helpen'

De Graafschap wil meer oud-spelers: 'Ga ervan uit dat zij ons willen helpen'

Gepubliceerd: dinsdag 30 april 2019 om 11:35di 30-04-2019 om 11:35

Berry Powel wil als nieuwe hoofdscout van De Graafschap veel oud-collega's betrekken bij de club. Volgens de oud-spits van De Superboeren leeft de club enorm.

"Ik ga nu een paar keer per week gericht scouten, een database maken, de banden aanhalen met spelersmakelaars en een zo groot mogelijk netwerk opbouwen", vertelt Powel aan De Gelderlander. "En we willen meer oud-spelers bij de scouting betrekken. Veel van hen zijn nog actief in de voetballerij. Ik ga ervan uit dat zij ons willen helpen. Als je ziet hoe geliefd de club is bij ex-spelers, dat is echt uniek."

Powel beseft dat een paar goede aankopen een groot verschil kunnen maken. 'Haal bij ADO Den Haag El Khayati en Becker weg en vertel maar waar die club eindigt. Toen Mahi en Doan ontbraken bij FC Groningen stonden ze stijf onderaan", legt hij uit.

Voor volgend seizoen gaat Powel op zoek naar spelers die passen bij De Graafschap. "We willen geen spelers met te veel Neymar-trekjes", legt hij uit. "Tenzij hij net zo veel goals maakt als Neymar natuurlijk. Maar ik ga ervan uit dat het lastig is voor De Graafschap een spits te vinden die dertig goals maakt in de Eredivisie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws