'De Ligt aarzelt niet over transfer naar Barcelona, Raiola heeft lucratiever plan'

'De Ligt aarzelt niet over transfer naar Barcelona, Raiola heeft lucratiever plan'

30-04-2019 17:38
75

Matthijs de Ligt aarzelt niet over een transfer naar FC Barcelona, maar Mino Raiola heeft andere plannen met de Ajax-captain. Dat meldt El Mundo Deportivo dinsdag.

Raiola behartigt sinds vorig jaar de zakelijke belangen van De Ligt. Alles wijst erop dat Barcelona de nieuwe club van de negentienjarige verdediger wordt, maar volgens MD heeft Raiola een ander scenario voor ogen. De zaakwaarnemer zou financieel het onderste uit de kan willen halen - en denkt daarom niet aan het goede adres te zijn in Barcelona.

Het is geen geheim dat Bayern München, Manchester United en Juventus meer salaris kunnen betalen dan Barça. Raiola hoopt daarom zaken te doen met de geïnteresseerde clubs uit Duitsland, Engeland en Italië. De Ligt zal hoe dan ook het laatste woord hebben. De aanvoerder van Ajax zou in zijn hoofd al de keuze voor Barcelona hebben gemaakt.

In Camp Nou komt De Ligt weer in een team met Frenkie de Jong terecht. Barça betaalt een maximaal bedrag van 86 miljoen euro voor de Ajax-middenvelder. Volgens het plaatselijke Radio Catalunya betaalt de Catalaanse grootmacht iets minder voor De Ligt, maar zit de miljoenentransfer in de afrondende fase.