Koeman roemt 'vakman' van Ajax: Bij mij heeft hij nooit ter discussie gestaan

Koeman roemt 'vakman' van Ajax: "Bij mij heeft hij nooit ter discussie gestaan"

30-04-2019 18:25 Laatste update: 18:34
29

Ronald Koeman moet lachen om het 'opportunisme' dat in zijn ogen heerst rond Ajax. De Amsterdamse club wordt door velen gezien als de favoriet in het Champions League-tweeluik tegen Tottenham Hotspur, maar de Oranje-bondscoach is het daar niet mee eens.

"Ik moet lachen om alle meningen", laat Koeman weten aan de NOS. "In een aantal maanden tijd zijn we doorgeslagen naar de andere kant. Opportunisme? Ja... Ik hoor dat we Tottenham wel even gaan wegspelen. Nou, ik kan je verzekeren: ondanks de problemen die ze hebben, kan Tottenham een heel sterk elftal op de been brengen. Het wordt een heftige strijd, maar Ajax is weer niet kansloos."

Eén van de grote voortrekkers bij Ajax, is Erik ten Hag. De trainer verdient volgens Koeman alle complimenten. "Absoluut. Bij mij heeft hij nooit ter discussie gestaan, omdat ik weet dat hij een vakman is die het op zíjn manier doet. Misschien verwachtten ze bij Ajax of in Amsterdam op het begin wat anders, maar ik denk dat iedereen inmiddels wel beseft dat Ten Hag een geweldige trainer is."