Derksen kraakt 'bedroevend' Ajax: 'Ziyech wat mij betreft door de mand gevallen'

Derksen kraakt 'bedroevend' Ajax: 'Ziyech wat mij betreft door de mand gevallen'

Gepubliceerd: dinsdag 30 april 2019 om 23:17di 30-04-2019 om 23:17

Laatste update: dinsdag 30 april 2019 om 23:22di 30-04-2019 om 23:22

Ajax zette dinsdagavond tegen Tottenham Hotspur een grote stap naar de Champions League-finale, maar kon geen indruk maken op Johan Derksen. De Veronica-analist betitelde de tweede helft van de Amsterdammers als 'bedroevend'.

"Ze hebben gewonnen en daar is alles mee gezegd", opent Derksen zijn vernietigende analyse. "Ik vind dat ze na de rust ontzettend slecht gespeeld hebben. Na vandaag had je een beslissing af kunnen dwingen, want je speelde tegen het tweede garnituur van Tottenham. Na de rust hebben ze er eigenlijk niets van gebakken: heel slordig, veel balverlies, de lange ballen komen niet aan...", somt hij op.

Volgens Derksen zakten vrijwel alle Ajacieden individueel door het ijs. "Na de pauze heeft Veltman er niets van gebakken. Neres heeft helemaal niets gedaan. Schöne heb ik niet gezien. Ziyech was voor zijn doen heel erg zwak: ik wist niet wat ik zag." De Amsterdammers kregen alle ruimte om te counteren, maar deden er niets mee, aldus Derksen. "Daar hebben ze in gefaald. Zelfs Frenkie de Jong leed steeds balverlies. Ziyech is wat mij betreft door de mand gevallen, omdat hij verzuimde om die linksback (Danny Rose, red.) steeds op te pakken, hij kwam steeds te laat. Dat was levensgevaarlijk, anders speel je nog gelijk ook."

Poll

Eens met Derksen?

(5273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws