'Nederlanders doen net alsof Spurs een B-ploeg is, wij wisten wel beter'

'Nederlanders doen net alsof Spurs een B-ploeg is, wij wisten wel beter'

30-04-2019 23:15
62

Matthijs de Ligt vindt dat Ajax dinsdag een uitstekende prestatie heeft geleverd bij Tottenham Hotspur. De aanvoerder van de Amsterdammers beseft na de 0-1 overwinning dat de finale van de Champions League weer een stap dichterbij is.

"Het is maar één wedstrijd, maar dit is een goede uitgangspositie", zegt De Ligt bij Veronica. "Een uitgoal is het belangrijkste. Helaas dat die bal van David Neres op de paal gaat, dan had je er nog lekkerder ingezeten. Maar ik denk dat je best tevreden mag zijn."

De Ligt erkent dat de zege zwaarbevochten is. "Maar dat weet je van te voren. Wij Nederlanders doen net alsof Tottenham één of andere B-ploeg is waar we zo overheen lopen. Maar als je ziet wat voor tempo ze spelen en wat voor spelers ze hebben, weten wij wel beter. Vandaag waren we op en top scherp, waardoor we toch de overwinning boeken."

Ajax moest voor het eerst dealen met een favorietenrol. "We hebben ons daar voor afgesloten. Maar het is misschien toch lekker om als underdog de wedstrijd in te gaan. Zo hebben we tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus gespeeld. Dan zag je dat we onze beste wedstrijden speelden. Je hebt nu gezien dat Tottenham ook gewoon een heel goede ploeg is. We moesten strijden en dat hebben we gedaan."

"Ik vond dat we in de eerste helft in het begin nog erg goed speelden", vervolgt De Ligt. "We lieten de bal gaan en zij kwamen er eigenlijk niet aan. Vanaf een minuut of twintig werd het minder en meer de lange bal. Het is een vechtpartij geworden, maar we staan met de winst hier."