Ajacieden hebben 'gevochten als leeuwen': Maar het was een beetje onnodig

Ajacieden hebben 'gevochten als leeuwen': "Maar het was een beetje onnodig"

30-04-2019 23:34
37

Ajax-trainer Erik ten Hag prijst de vechtlust die zijn team dinsdagavond liet zien tegen Tottenham Hotspur, maar kon niet tevreden zijn over het veldspel. Volgens de trainer kon zijn ploeg alleen in de openingsfase overtuigen.

Donny van de Beek opende na een kwartier spelen de score, waarna leek Ajax op weg leek naar een grote overwinning. "In die eerste fase hebben we heel goed gevoetbald. We maakten ook een goede goal. Ik denk dat we totaal gedomineerd hebben in die fase, maar daarna zijn we vergeten te voetballen", analyseerde de 49-jarige Tukker tegenover Veronica. "De tegenstander bracht een ongelooflijke power in het spel en daar gingen we in mee. Dat deden we goed, maar we hadden aan de bal wat rustiger kunnen zijn."

De Ajax-spelers hebben 'gevochten als leeuwen', vindt Ten Hag. "De spelers zijn heel diep gegaan, het heeft heel veel kracht gekost. Maar het was een beetje onnodig. Als we wat langer aan de bal blijven, kunnen we de rust bewaren." De trainer spreekt 'desalniettemin' van 'een hele goede prestatie'. "Maar het zal volgende week (woensdag 8 mei, red.) wel beter moeten."