Ziyech versus 'twee beren': Wij konden niet meer in ons spel komen

Ziyech versus 'twee beren': "Wij konden niet meer in ons spel komen"

30-04-2019 23:53
58

Hakim Ziyech verwacht niet dat Ajax in de slotfase van het seizoen door zijn hoeven zal zakken. De Amsterdammers zijn begin mei nog op drie fronten actief: na de halve finale-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van dinsdagavond wacht zondag de bekerfinale tegen Willem II.

"Of het mentaal zwaar is? Nee, ik denk dat het nu juist gaat beginnen", liet Ziyech na de 0-1 in Noord-Londen weten tegenover Ziggo Sport. "Nu gaat het om de prijzen. We hebben er een heel seizoen hard voor gewerkt: nu begint het leuk te worden."

De 26-jarige linkspoot beaamde dat Ajax een 'niet volmaakte' wedstrijd speelde tegen Tottenham. "We speelden een goede eerste helft, bijna niet in de problemen geweest, nog een goede kans op de 0-2. Daarna veranderden zij van systeem: wij konden niet meer in ons spel komen, maar we zijn met zijn allen blijven knokken", aldus Ziyech, die zich echter niet kon onderscheiden. "Zij hadden twee beren op het middenveld staan (Victor Wanyama en Moussa Sissoko, red.), die gooiden de fysieke strijd erin. Dan moet je op de twede bal anticiperen, maar die viel steeds net goed."

Drie dagen na de bekerfinale tegen Willem II speelt Ajax alweer de return tegen Tottenham. Op zondag 12 mei en woensdag 18 mei volgen de laatste twee competitieduels, tegen FC Utrecht en De Graafschap.