Update: Vertonghen en Tottenham komen met statement: 'Feeling ok today'

Update: Vertonghen en Tottenham komen met statement: 'Feeling ok today'

Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2019 om 19:54wo 01-05-2019 om 19:54

Laatste update: woensdag 1 mei 2019 om 20:17wo 01-05-2019 om 20:17

De schade lijkt mee te vallen voor Jan Vertonghen na zijn hoofdblessure in het duel met Ajax in de halve finale van de Champions League. De verdediger van Tottenham Hotspur heeft geen hersenschudding opgelopen en ook niets gebroken, zo meldt Het Nieuwsblad.

De 32-jarige Belg moest kort voor rust naar de kleedkamer worden gedragen na een botsing met ploeggenoot Toby Alderweireld. Hij probeerde het na een behandeling van vier minuten nog wel, maar kon amper op zijn benen staan. Even werd gevreesd voor een zware blessure, maar dat blijkt dus niet het geval. "Ik voelde me alleen slapjes", liet Vertonghen weten aan de Belgische krant bij het verlaten van het stadion.

De oud-Ajacied wordt woensdag verder onderzocht. Ajax was voor de blessure van Vertonghen al op voorsprong gekomen door een goal van Donny van de Beek. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand. De return in de Johan Cruijff Arena is volgende week woensdag.

Update 1/5 19.54: Vertonghen en zijn club hebben woensdag een medische update gegeven over de Belgische oud-Ajacied. De 32-jarige linkspoot heeft daags na de 0-1 nederlaag tegen Ajax enkele tests ondergaan die uit hebben gewezen dat hij dinsdagavond niet zijn bewustzijn heeft verloren, meldt Tottenham via de clubsite. Hoewel Vertonghen geen 'ill-effects' vertoonde, wordt hij later deze week verder onderzocht. De verdediger zelf laat via Twitter weten dat hij zich 'ok' voelt. Of hij de returnwedstrijd tegen Ajax op 8 mei gaat halen, is nog onduidelijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws