Wenger prijst Ajax-duo: 'Ik moet Onana complimenteren, Blind was outstanding'

Wenger prijst Ajax-duo: 'Ik moet Onana complimenteren, Blind was outstanding'

01-05-2019 00:14
33

Ruud Gullit is 'trots' op de prestatie van Ajax, dat na de 0-1 zege bij Tottenham Hotspur op de rand van de Champions League-finale staat. De voormalig Oranje-aanvoerder schrok echter van het niveau dat de tegenstander uit Noord-Londen haalde.

Volgens Gullit, dinsdagavond actief als Champions League-analist voor BeIN Sports, zakte een groot deel van de basisploeg door het ijs. "Ik zie die spelers elke week in de Premier League en ze stelden me teleur. Dele Alli: oh my god! Technisch zó slecht. Victor Wanyama: my god...", slaat Gullit zijn handen voor zijn gezicht. "Rose, ook zo slecht. Dan denk ik bij mezelf: hoe is dit mogelijk? Zo veel fouten... Ik snap best dat je onder druk staat. Maar dan moet je alsnog weten wat je moet doen: zij hadden geen enkel idee!"

Collega-analist Arsène Wenger vindt het prijzenswaardig dat Ajax constant probeerde om de voetballende oplossing te zoeken, ook wanneer ze onder druk stonden. "Ze hebben nog niet de volwassenheid om in zulke situaties de bal in de ploeg te houden, wat FC Barcelona wel heeft. Maar die niet aflatende wil om te blijven voetballen, leverde wel die kans voor David Neres op (de Braziliaan schoot een kwartier voor tijd tegen de paal, red.)."

De iconische oud-trainer van Arsenal heeft een eervolle vermelding in huis voor twee Ajacieden. "Ik moet hun keeper, André Onana, complimenteren. Hij zag dat zijn ploeg het moeilijk had met hoge ballen vanaf de zijkant en hij durfde tot ver voor zijn goal uit te komen. En als tweede: Daley Blind, hij was outstanding."