De Boer gelooft ogen niet bij De Ligt: 'Ik heb dit nog nooit gezien'

De Boer gelooft ogen niet bij De Ligt: 'Ik heb dit nog nooit gezien'

01-05-2019 07:29 Laatste update: 07:30
35

Hij heeft het al vaker gezegd, maar Ronald de Boer is diep onder de indruk van Matthijs de Ligt. In de ogen van de analist kan de negentienjarige Ajax-captain bij iedere club ter wereld spelen.

"Een negentienjarige aanvoerder van Ajax..", zegt De Boer bij TalkSPORT. "Hij is ook degene die naast Van Dijk staat bij het Nederlands elftal. Hij is zó sterk, het staat vast dat hij een winnaar is. Ongelooflijk. Je ziet ook hoe hij voor de camera's en in interviews is. Een negentienjarige jongen..Ik heb dit nog nooit gezien."

Wedden

Meer odds

De Boer denkt dat De Ligt meekan in de Premier League, maar iedere competitie is in zijn ogen geschikt voor hem. "Hij kan makkelijk naar de Premier League komen en voor iedere club ter wereld spelen."

"Frenkie de Jong gaat voor 75 miljoen naar FC Barcelona, maar in mijn ogen is De Ligt verder en meer klaar voor een stap dan Frenkie de Jong. Het is aan hem", vervolgt De Boer over De Ligt. "Hij moet zoeken naar een geschikte ploeg en uitvinden wat hij wil. Wil hij naar een club die plezier heeft en vaker de bal heeft, of gaat hij naar een club die de bal vaak weggeeft?"

"Dan denk ik aan Barcelona, Manchester City en Liverpool. Ook Liverpool wil de bal, net als Paris Saint-Germain. Ik adviseer hem om naar die clubs te gaan. Maar de andere clubs, waaronder Tottenham Hotspur, zijn ook geweldig om voor te spelen."