Hoeveel het wordt? 1-0 voor Willem II. Ze gaan de beker winnen'

"Hoeveel het wordt? 1-0 voor Willem II. Ze gaan de beker winnen'

01-05-2019 10:12
122

Mariano Bombarda gelooft er heilig in: Willem II kan aanstaande zondag stunten en in Rotterdam de bekerfinale winnen van Ajax. Bombarda, oud-spits van Willem II, vertelt dat in gesprek met Panorama. 

Bombarda speelde jarenlang in Tilburg. Hij koestert nog altijd warme gevoelens voor de Tricolores en hoopt dat zjn oude club zondag geschiedenis schrijft in De Kuip. "Ik ga niet zeggen dat de kans groot is dat Willem II wint, maar het kan zeker wel. Ajax verloor in 2014 ook met 5-1 van PEC Zwolle. En ik heb het zelf meegemaakt; met Feyenoord verloren we in 2003 onverwachts van FC Utrecht", aldus de Argentijn. 

"We hadden in de competitie twee keer gewonnen, maar maakten een paar stomme fouten in de bekerfinale. Ik moest warmlopen toen we 2-0 achterstonden. Vlak voordat ik erin kwam, werd het 3-0. Vlak nadat we de 3-1 hadden gemaakt, werd ik onderuit getrokken in het strafschopgebied. We moesten een strafschop krijgen, maar de scheidsrechter floot niet."

Aan het einde van het interview is Bombarda iets stelliger. "Hoeveel het wordt? Dan zeg ik toch 1-0 voor Willem II. Ze gaan de beker winnen. Ajax heeft al prijzen zat, laat de KNVB-beker nu maar eens naar Tilburg komen.”