Verblufte Neres kan ogen niet geloven: 'Wow, ik heb er geen woorden voor'

Verblufte Neres kan ogen niet geloven: 'Wow, ik heb er geen woorden voor'

01-05-2019 12:58
54

David Neres weet niet wat hem overkomt. Ajax heeft door een 0-1 zege bij Tottenham Hotspur een goede kans om de Champions League-finale te halen. Dat had de Braziliaan nooit verwacht, toen hij twee jaar geleden overkwam van São Paulo.

"Deze dag was echt ongelooflijk", aldus Neres, geciteerd door Voetbal International. "Soms stop ik even met wat ik aan het doen ben en denk ik zomaar: wow, we staan in de halve finale van de Champions League! Maar we verdienen het om hier te staan en hebben vandaag (dinsdagavond, red.) hard gevochten om een goed resultaat neer te zetten."

"Nu zijn we nog negentig minuten verwijderd van de finale", vervolgt Neres. "Laten we in de return opnieuw vechten met zijn allen, om onze droom werkelijkheid te maken. Ik heb geen woorden om mijn gevoelens te omschrijven en kan het nauwelijks geloven dat ik hier sta. Op een wedstrijddag als deze, wanneer ik in het hotel ben en ga eten, schiet het opeens bij me naar binnen: halve finale Champions League... Nu willen we ook naar de finale."

Neres stond in Londen negentig minuten op het veld. In de tweede helft had hij dé kans op de 0-2, maar zijn schot met links raakt de paal en stuiterde terug het veld in. Volgende week woensdag is de return in Amsterdam.