Van der Hoorn stomverbaasd over 'witte Afrikaan' van Ajax: Echt een beer

Van der Hoorn stomverbaasd over 'witte Afrikaan' van Ajax: "Echt een beer"

01-05-2019 13:47 Laatste update: 15:25
21

Mike van der Hoorn zit dit seizoen juichend voor de televisie wanneer Ajax in de Champions League speelt. Veel spelers die nu uitblinkers zijn in Amsterdam, kent Van der Hoorn van zijn eigen periode bij de club. 

Bij Jong Ajax speelde de routinier, inmiddels al jaren in dienst van Swansea City, samen met onder meer Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek. "De Jong kwam net van Willem II, hij was nog wat onwennig. Van hem kon ik niet meteen inschatten of hij het zou gaan halen. Van De Ligt wel", blikt Van der Hoorn terug met Voetbal International. 

"Ik weet nog dat hij kwam meetrainen met ons. Waar hebben ze die vandaan getrokken?, dacht ik. Is dit een Nederlander? Eerder een witte Afrikaan. Zo jong, maar al zo groot en sterk. Echt een beer."

"Maar nog meer indruk maakte Van de Beek op mij. Die was mentaal al zo stabiel. Gewoon een goeie en normale gozer, altijd hard werkend, maar met zoveel kwaliteit. Heel veel scorend vermogen."

Van der Hoorn (26) verlengde afgelopen week zijn aflopende contract in Swansea. De oud-speler van FC Utrecht tekende bij tot medio 2020.