Hoofdrol voor El Hamdaoui in overtuigende oefenzege Excelsior op Feyenoord

Hoofdrol voor El Hamdaoui in overtuigende oefenzege Excelsior op Feyenoord

Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2019 om 14:56wo 01-05-2019 om 14:56

Laatste update: woensdag 1 mei 2019 om 15:04wo 01-05-2019 om 15:04

Een besloten oefenduel tussen Feyenoord en Excelsior is woensdagmiddag in een duidelijke zege voor de formatie uit Kralingen geëindigd. Excelsior won de wedstrijd met 3-1. Omdat er pas over anderhalve week weer gevoetbald wordt in de Eredivisie, hebben veel clubs een oefenduel ingepland. Komende zondag staat de bekerfinale op het programma. 

Mounir El Hamdaoui tekende woensdag met een lob over Kenneth Vermeer voor de openingstreffer. Even later maakte de aanvaller van Excelsior ook de 0-2. Bij de derde treffer, van Tottenham Hotspur-huurling Marcus Edwards, was El Hamdaoui aangever. 

Volgens RTV Rijnmond trad Feyenoord met een A-elftal aan tegen de kleine broer uit Rotterdam. Naast Vermeer stonden onder meer Jerry St. Juste, Jordy Clasie, Jens Toornstra, Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis in de basis. Robin van Persie ontbrak. In de rust werd er door beide ploegen veel gewisseld. Pas in de laatste minuten deed Toornstra iets terug. 

Feyenoord heeft zich in de Eredivisie al verzekerd van de derde plaats. Excelsior is de nummer zeventien, met vijf punten meer dan hekkensluiter NAC Breda. In de resterende twee speelrondes wachten voor de formatie van trainer Ricardo Moniz ontmoetingen met Heracles Almelo (uit) en AZ (thuis). 

Opstelling Excelsior: Damen, Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Matthys, Koolwijk, El Hamdaoui, Fortes, Edwards, Omarsson en Mahmudov

Opstelling Feyenoord: Vermeer, Nieuwkoop, St Juste, Van der Heijden, Verdonk, Clasie, Toornstra, Jörgensen, Berghuis, Vente en Sinisterra.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws