F-Side komt met verklaring na incident: 'Vaak genoeg gezegd om op te rotten'

F-Side komt met verklaring na incident: 'Vaak genoeg gezegd om op te rotten'

01-05-2019 19:37 Laatste update: 20:15
264

De F-Side heeft op de eigen website gereageerd op de aanhouding van een man die dinsdag in Londen Telegraaf-verslaggever Pim Sedee in het gezicht sloeg. De fanatieke aanhang waarschuwt media geen supporters meer te filmen rond wedstrijden van Ajax.

'Voor veel AJACIEDEN was het, het zoveelste uitje dit jaar, iets wat bij veel werkgevers te veel van het goede is. Daarom krijgen er een hoop fans ook geen verlof meer. Een echte AJACIED gaat toch, meldt zich gewoon ziek of iets dergelijks. We can’t be stopped!', stelt de F-Side in de verklaring.

'Door dit grote succes komen er ook media op af, media zijn media, alles voor de kijkcijfers en verkoop, als het maar geld op levert! Velen onder ons zijn er niet van gediend om met hun porem in de media te verschijnen, want iedereen heeft immers zijn oordeel gelijk klaar. En heb je gelijk een etiket', aldus de F-Side.

De harde kern stelt dat in Turijn al meerdere keren is gewaarschuwd dat mensen niet op beeld willen. 'Gisteren deden ze het weer en is er vaak genoeg gezegd om op te rotten. En dan gebeuren er bij het stadion schermutselingen, men blijft filmen, alles immers voor de cijfertjes. Dan gebeurt er iets wat we allemaal hebben kunnen zien, een F-SIDER doet wat ie moet doen. Zorgen dat de sensatie pers ophoudt met filmen! De volgende dag komt de kater en is heel jankend Nederland “verbaasd” over het incident!'

Dreigement uit verklaring gehaald
Eerder schreef de F-Side in de verklaring dat media vanaf nu 'aangeschoten wild' zijn, maar die opmerking is inmiddels uit de verklaring gehaald. Tegenover RTL Nieuws geeft Ajax aan opgelucht te zijn dat dat deel van de verklaring is weggehaald. "Wij keuren elke vorm van geweld af. Dat geldt ook voor bedreigingen. De laatste alinea die in de verklaring stond, was een bedreiging naar de media die hun werk willen doen rondom onze wedstrijden. Dat is onacceptabel en die passage is gelukkig verwijderd. (...) Iedereen moet met een veilig gevoel naar het stadion kunnen gaan. En de media moeten gewoon hun werk kunnen doen."