Messi maakt fenomenale goal: 'Die blik, de manier waarop hij schiet...'

Messi maakt fenomenale goal: 'Die blik, de manier waarop hij schiet...'

01-05-2019 23:41 Laatste update: 23:42
38

Youri Mulder komt superlatieven te kort om de zeshonderdste goal van Lionel Messi in het shirt van FC Barcelona te beschrijven. Met een weergaloze vrije trap heeft de Argentijnse superster de Catalanen met anderhalf been in de finale van de Champions League gebracht.

"Fenomenaal. Een fantastische, schitterende goal. Die blik... de overtuiging in de aanloop naar die bal, de manier waarop hij schiet. Een schitterende vrije trap", aldus Mulder bij Ziggo Sport. "Die bal ligt vrij centraal van de goal, dus de keeper moet in het midden staan. Hij is onhoudbaar."

Mulder vond Messi sowieso een goede indruk maken. "Wat een klasse. Die tweede goal kwam uit het niets vallen, maar hij maakt een hele getergde indruk. Ik zie een soort vastberadenheid. Nog niet eens zozeer in het voetbal, maar ook in andere acties. (...) Ik heb hem ook nog nooit zoveel zien lopen, normaal is hij aan het wandelen."

Barcelona won de heenwedstrijd tegen Liverpool met 3-0. Daardoor hebben de Catalanen uitstekende papieren om zich volgende week in Engeland definitief te plaatsen voor de finale van de Champions League, waarin Ajax of Tottenham Hotsput de tegenstander is.