'Ten Hag wil niet te veel veranderen: maximaal drie wijzigingen voor bekerfinale'

'Ten Hag wil niet te veel veranderen: maximaal drie wijzigingen voor bekerfinale'

02-05-2019 06:47 Laatste update: 06:48
84

Ajax-trainer Erik ten Hag zal zondag in de bekerfinale tegen Willem II maximaal drie spelers willen sparen voor de Champions League-return tegen Tottenham Hotspur. Dat stelt De Telegraaf.

De oefenmeester van de Amsterdammers houdt echter goed in de gaten hoe zijn spelers eraan toe zijn, schrijft de krant. ' Ter verduidelijking: Daley Blind speelde dit seizoen, inclusief de interlands, 5.573 minuten in 61 duels en is daarmee koploper bij Ajax. De Willem II-speler met de meeste wedstrijden en minuten is Daniël Crowley, die 24 duels (!) en 2.211 minuten minder in actie kwam dan Blind.'

In het begin van het seizoen koos Ten Hag er een paar keer voor te rouleren. Thuis tegen Heracles Almelo spaarde hij vijf spelers en dat kostte Ajax toen direct punten (1-1). De laatste maanden verandert er steeds weinig tot niets aan de opstelling van de Amsterdammers.

Tegen Willem II kan Ajax de eerste prijs van het seizoen pakken. Volgens De Telegraaf is Ten Hag niet van plan zijn team helemaal overhoop te gooien, maar houdt hij goed in de gaten hoe zijn spelers er fysiek aan toe zijn. 'Zo zou de 'oudere jongere' Schöne een van de Ajacieden kunnen zijn die extra rust krijgt. Achterin kan Ten Hag voor Mazraoui kiezen in plaats van Joël Veltman, die in Londen weer de voorkeur kreeg. En als de trainer in de punt van de aanval een plaats inruimt voor Klaas-Jan Huntelaar kan een van de aanvallers tegen Spurs – David Neres, Tadic en Hakim Ziyech – worden ontzien.'

Ten Hag kondigde woensdag al aan dat enkele spelers wat pijntjes hadden na de confrontatie met Tottenham. "We zullen heel goed kijken hoe de spelers ervoor staan, maar we hebben het hele jaar gestreden voor prijzen. Zondag is de eerste kans om een prijs binnen te halen. Veel spelers hebben nog niet zoveel gewonnen en voor sommigen is het zelfs de eerste prijs, dus ik denk dat iedereen wil spelen", zei hij tegenover Ajax TV.