Oud-prof Van den Bergh veroordeeld voor diefstal uit clubkas én doodsbedreiging

Oud-prof Van den Bergh veroordeeld voor diefstal uit clubkas én doodsbedreiging

02-05-2019 11:10 Laatste update: 11:19
71

Oud-profvoetballer Ricky van den Bergh heeft zich woensdag in de rechtbank van zijn slechtste kant laten zien door een blocnote uit de handen van een journalist te grissen en deze te verscheuren. De oud-voetballer van onder meer RKC, Heracles Almelo en ADO Den Haag werd even daarvoor veroordeeld tot een werkstraf, meldt het Algemeen Dagblad.

Van den Bergh werd door de politierechter in Rotterdam veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur wegens diefstal uit de kas van amateurclub DHC en het uiten van een doodsbedreiging tijdens een verkeersruzie, zo meldt het Algemeen Dagblad. Tijdens de zitting liet Van den Bergh weten niet blij te zijn dat er pers bij de zaak aanwezig was. Na de uitspraak griste hij het blocnote uit de handen van de aanwezige verslaggever en verscheurde deze, omdat hij niet wilde dat er over de zaak zou worden geschreven. De verslaggever heeft aangekondigd aangifte te zullen doen.

Op beveiligingsbeelden van DHC was te zien hoe Van den Bergh in 2017 zeventig euro uit de kas haalde en in zijn sok stopte. De oud-prof sprak van een misverstand. "Ik heb geld genoeg. Dan ga ik toch geen 70 euro stelen", verklaarde hij. Volgens Van den Bergh was hij van plan het geld later terug te brengen, maar was hij dat vergeten.

Later dat jaar bedreigde Van den Bergh een automobilist in Rijswijk met de dood, tegen wie de Hagenaar eerder aan was gereden. De ex-prof zou hebben gedreigd de automobilist 'aan stukken te snijden'.