'Je moet de dreigementen van de F-Side niet al te serieus nemen'

'Je moet de dreigementen van de F-Side niet al te serieus nemen'

02-05-2019 11:40
81

Paul Römer is van mening dat journalisten de dreigende taal vanuit de F-Side van Ajax niet té serieus moeten nemen. Dat stelt de Nederlandse mediadeskundige en voormalig lid van de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club op NPO Radio 1.

"Het is een beetje pesterij. Ik zou me er als journalist niet te veel van aantrekken", stelt Römer in het programma Spraakmakers. Daarin gaat het over het incident in Londen, waar Telegraaf-journalist Pim Sedee en zijn cameraman werden belaagd toen ze bezig waren met een live-uitzending. Nadat de man was aangehouden, kwam de F-Side met een uitgebreide verklaring.

In die verklaring omschreef de F-Side journalisten in eerste instantie als 'aangeschoten wild', maar dat werd later uit de verklaring gehaald. Volgens Römer hoeven journalisten zich niet zo'n zorgen te maken. "Die jongen die het gedaan heeft is herkend en opgepakt en dat is prima. Dat moet ook zo. Hij moet ook berecht en bestraft worden. Je moet dit soort dreigementen een beetje in perspectief zetten, ze niet al te serieus nemen en gewoon je journalistieke werk blijven doen."

"Het was niet een hele harde klap, hij ging niet knock-out. Hij speelt het ook graag uit. Het komt hem zelf ook wel lekker uit, want dan staat hij zelf ook weer even in de aandacht", vervolgt Römer, die zijn uitspraak vervolgens weer iets nuanceert. "Ik wil het niet bagatelliseren. Je moet met je fikken van journalisten afblijven. Punt uit. Tegelijkertijd wordt dit ook wel enorm opgeblazen. Het was natuurlijk een dronken mafkees."

Römer krijgt geen bijval in de studio. "Ik denk dat we dit wel serieus moeten nemen", reageert Klaske Tameling. "Ik denk dat we ook niet moeten onderschatten wat voor impact het heeft op het moment dat je te maken krijgt met geweld als je je vak uitoefent."