Dankbare De Kogel: 'Ziyech zei dat hij niet in de media hoefde te komen'

Dankbare De Kogel: 'Ziyech zei dat hij niet in de media hoefde te komen'

Gepubliceerd: donderdag 2 mei 2019 om 14:13do 02-05-2019 om 14:13

Leon de Kogel trad eerder dit jaar bewust naar buiten met het bericht dat Ajax-ster Hakim Ziyech hem financieel heeft gesteund. De Kogel 'wilde laten zien hoe mensen soms over je denken', vertelt hij in het magazine van De Vereniging van Contractspelers (VVCS). 

De Kogel, voormalig spits van onder meer FC Utrecht, moest eerder dit seizoen noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten na een ongeluk met een taxi op Malta. Hij raakte daarna financieel in de knel en ontving in februari, na een inzamelingsactie van een Utrecht-fan, een cheque van 24.000 euro. Snel daarna volgde een telefoontje van Ziyech.

"Hij wilde wat doen. Hij stond erop om het bedrag aan te vullen. Dat heeft hij ook gedaan. Hij is niet alleen de beste speler van de Eredivisie maar iemand met een groot hart", legt De Kogel uit.

"Hij zei me ook dat hij niet in de media hoefde te komen. Maar ik wilde laten zien hoe mensen soms over je denken. Verder hoeft het niet steeds over hem te gaan. Want wij tweeën weten hoe het zit tussen ons. Ja, ik was daardoor uit de kosten. Dat is heel fijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws