'Ajax legt bod neer bij Real Madrid voor Odegaard: 20 miljoen en terugkoopoptie'

'Ajax legt bod neer bij Real Madrid voor Odegaard: 20 miljoen en terugkoopoptie'

02-05-2019 16:10
187

Ajax heeft een bod van twintig miljoen euro neergelegd bij Real Madrid voor Martin Odegaard. Met dat nieuws pakt de Spaanse sportkrant AS donderdag uit. De twintigjarige Noor maakt dit seizoen veel indruk op huurbasis bij Vitesse.

Volgens AS bevat het voorstel ook een terugkoopoptie, maar die zou pas moeten ingaan vanaf 2021. Ajax wil namelijk tenminste twee seizoenen over Odegaard kunnen beschikken. Real Madrid stemde in het verleden vaker in met zulke verzoeken. Onder meer Lucas Vazquez en Alvaro Morata werden op die manier teruggehaald naar het Estadio Santiago Bernabéu.

Onlangs meldde De Telegraaf al dat de Amsterdammers en de Madrilenen in gesprek zijn over Odegaard, die in 29 Eredivisie-duels dit seizoen goed was voor zes treffers en negen assists. De Noorse international lijkt in de Johan Cruijff Arena de opvolger te moeten worden van Hakim Ziyech. Ajax zou inmiddels overtuigd zijn van Odegaard en een flinke inspanning willen leveren om hem binnen te halen.

AS benadrukt dat het wel een harde eis is van de halvefinalist in de Champions League dat de aanvallende middenvelder dan tenminste twee seizoenen blijft.