Ik denk dat Willem II echt een kans maakt, je moet erin geloven

"Ik denk dat Willem II echt een kans maakt, je moet erin geloven"

02-05-2019 16:49 Laatste update: 17:13
62

Erwin van de Looi acht zijn oude club Willem II in staat tot een stunt tegen Ajax in de finale van de KNVB Beker zondag. De oud-trainer van de Tilburgers mocht de 'dennenappel' zelf met FC Groningen omhoog houden door PEC Zwolle te verslaan in 2015.

"Het heeft veel met overtuiging te maken", verklapt Van de Looi in het Algemeen Dagblad 'zijn geheim'. "Hoe ga je er naartoe? Dat was in ons geval wel een klein verschil met PEC Zwolle. Zij dachten 'wij gaan weer winnen'. Je moet oppassen dat je niet meegaat in de euforie rond de club, maar gefocust blijven. Een finale is alleen mooi als je hem wint, anders is het super zuur. Voor Willem II geldt hetzelfde, al hebben zij nu wel een veel zwaardere tegenstander."

Toch sluit Van de Looi niet uit dat Willem II aan het langste eind trekt in De Kuip. "Ik denk dat Willem II echt een kans maakt. Met hun compacte manier van spelen kunnen ze het goede tegenstanders lastig maken. Dat hebben ze uit tegen AZ en uit tegen Feyenoord laten zien. Als ze de overtuiging hebben, dan hebben ze zeker een kans. Je moet erin geloven, daar begint alles mee."

Van de Looi vertrok vorig jaar op een vervelende manier bij Willem II, maar dat heeft hij achter zich gelaten. "Rancune is een slechte emotie. Bij Willem II zitten nog steeds nog steeds mensen met wie ik prima heb samengewerkt. Dat gevoel overheerst. Ik hoop dat ze een mooi feestje kunnen vieren."