Update: Spurs komt met statement: Vertonghen heeft geen hersenschudding

Update: Spurs komt met statement: Vertonghen heeft geen hersenschudding

02-05-2019 18:24 Laatste update: 18:24
43

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino heeft het opgenomen voor zijn medische staf. De Londense club kreeg veel kritiek door Jan Vertonghen na een hoofdblessure terug te laten keren binnen de lijnen in het duel met Ajax in de halve finale van de Champions League.

Vertonghen kwam in botsing met Ajax-doelman André Onana en ploeggenoot Toby Alderweireld en liep een hevig bloedende hoofdwond op. Na een korte behandeling keerde Vertonghen terug op het veld, maar al snel ging de oud-Ajacied groggy en onder begeleiding naar de kant.

"De gezondheid van de speler gaat boven alles", stelt Pochettino in Engelse media. "Die is veel belangrijker dan het resultaat van een wedstrijd, ook als het bereiken van de finale van de Champions League op het spel staat. Onze medische staf was er echter van overtuigd dat Jan verder kon, omdat hij goed bij de les was en vragen kon beantwoorden. Maar als iemand een suggestie heeft hoe we dit soort dingen kunnen uitsluiten sta ik daar open voor."

Michel D'Hooghe, hoofd van het medisch comité van de FIFA, liet al weten dat de wereldvoetbalbond gaat nadenken over het invoeren van een tijdelijke wissel wanneer een speler op het veld een hoofdblessure oploopt.

Update 18.24 uur: Jan Vertonghen heeft geen hersenschudding opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Zowel de medische staf van Tottenham als een onafhankelijke neuroloog kwam tot die conclusie na uitgebreide onderzoeken in de afgelopen 48 uur, zo meldt de Londense club. De Belg hoeft alleen korte tijd rust te nemen. Hoe lang precies wordt niet gemeld.

Volgens Tottenham liep Vertonghen na de botsing slechts een hevig bloedende wond aan zijn neus op. Kort nadat hij het spel had hervat viel hij bijna flauw. Dit lag volgens de medische specialisten aan 'een kortstondige terugslag'. Spurs benadrukt dat aan alle protocollen van de FIFA met betrekking tot hoofdletsel is voldaan.