'Als wij in Amsterdam net zo spelen als Messi, dan hebben we nog een kans'

'Als wij in Amsterdam net zo spelen als Messi, dan hebben we nog een kans'

Gepubliceerd: donderdag 2 mei 2019 om 18:50do 02-05-2019 om 18:50

Tottenham Hotspur moet een voorbeeld nemen aan Lionel Messi wil het ten koste van Ajax de finale van de Champions League bereiken. Dat stelt manager Mauricio Pochettino.

Spurs ging dinsdag in de eerste ontmoeting in de halve eindstrijd met 0-1 onderuit tegen Ajax door een goal van Donny van de Beek. Een dag later legde Messi hoogstpersoonlijk Liverpool op de pijnbank: 3-0. "De wil om te winnen, de inzet, de beweeglijkheid, Messi had alles in dat duel. Ik vraag me dan af: waarom hadden wij dat niet tegen Ajax?", zegt Pochettino op een persconferentie.

De Argentijn denkt dat zijn ploeg het tij nog kan keren, woensdag in de Johan Cruijff Arena. "Als wij volgende week in Amsterdam dezelfde passie aan de dag leggen hebben we nog een kans. Doen we dat niet, dan is het einde verhaal. Dan kunnen we de finale vergeten."

"Als we spelen zoals we speelden tijdens de eerste twintig minuten, wordt het ook moeilijk", vervolgt Pochettino. "Ajax was niet beter dan wij, alleen op de momenten waarop zij meer verlangen toonden dan wij, waren ze beter. Dat is de sleutel in het voetbal."

Poll

Gaat Ajax de Champions League-finale halen?

(25355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws