Odegaard beste Eredivisie-speler in april; Feyenoord hofleverancier van elftal

Odegaard beste Eredivisie-speler in april; Feyenoord hofleverancier van elftal

Gepubliceerd: donderdag 2 mei 2019 om 19:11do 02-05-2019 om 19:11

Martin Odegaard is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand april. De aanvallende middenvelder van Vitesse was statistisch gezien de best presterende voetballer. Feyenoord-back Tyrell Malacia ontvangt de prijs voor Talent van de Maand.

Odegaard is een belangrijke schakel in de ploeg van trainer Leonid Slutsky. In april creëerde geen enkele speler meer kansen in de Eredivisie (18). Ook voltooide hij meer dribbels dan ieder ander (28). Hij tekende bovendien voor drie assists en één goal. Daarmee staat de teller van de Real Madrid-huurling dit seizoen in totaal op zes doelpunten en negen assists.

Odegaard is sowieso de speler met de meeste gecreëerde kansen (61) en geslaagde dribbels (58) in de Eredivisie dit seizoen. "Er zijn veel goede spelers in de Eredivisie. Dat ik uitgeroepen wordt tot Speler van de Maand betekent veel voor mij. Ik ben er echt trots op", laat hij weten aan FOX Sports.

Talent van de Maand Malacia scoorde als linksback liefst twee keer voor Feyenoord. Daarnaast was hij dit seizoen goed voor 38 geslaagde tackles, met een succespercentage van 79 procent troeft hij al zijn ploeggenoten in Rotterdam-Zuid af. Het Elftal van de Maand bestaat uit Robert Zwinkels (ADO Den Haag), Malacia (Feyenoord), Sven van Beek (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Riechedly Bazoer (FC Utrecht), Luuk de Jong (PSV), Jens Toornstra (Feyenoord), Sam Larsson (Feyenoord), Lennart Thy (PEC Zwolle) en Odegaard (Vitesse).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws