Advies voor Alexander Isak: 'Ajax mooi tussenstation om verder te rijpen'

Advies voor Alexander Isak: 'Ajax mooi tussenstation om verder te rijpen'

03-05-2019 07:21
62

Alexander Isak doet er goed aan om nog een jaar in de Eredivisie te blijven. Landgenoot Stefan Pettersson ziet de negentienjarige Zweedse spits indruk maken bij Willem II en denkt dat Ajax een goede volgende stap is.

"De Eredivisie is de komende jaren een perfecte omgeving voor hem", zegt Pettersson in het Algemeen Dagblad. Als hoofd van de begeleidingsstaf van de Zweedse nationale ploeg maakte hij Isak van dichtbij mee. "In de Eredivisie wordt veel man-tegen-man verdedigd. Isak is heel sterk in die duels."

Pettersson vindt het een goede keuze dat Borussia Dortmund hem heeft ondergebracht bij Willem II. "Hij staat nog aan het begin van zijn carrière. Dan krijg je met ups en downs te maken. Bij een topclub ben je kwetsbaar. Met Willem II kan hij die pieken en dalen veel beter opvangen." Hij stond zelf tussen 1988 en 1994 in de spits bij Ajax en stelt 'dat het mooi zou zijn als er weer een Zweed bij Ajax zou spelen'. "Voor Isak zou het een mooi tussenstation kunnen zijn om verder te rijpen.''

Pettersson heeft een hoge pet op van de Borussia Dortmund-huurling. "Zijn statistieken zijn indrukwekkend. Hij is intelligent, scoort makkelijk, heeft een goede techniek en is razendsnel. Ik denk dat deze start bij Willem II een enorme impuls is voor het verdere verloop van zijn carrière."

Isak staat zondag met Willem II tegenover Ajax in de finale van de KNVB Beker.