Willem II ziet kansen door schema Ajax: 'Een voordeel, het gaat meespelen'

Willem II ziet kansen door schema Ajax: 'Een voordeel, het gaat meespelen'

03-05-2019 07:52
57

Joris Mathijsen denkt dat de bekerfinale tegen Ajax op een uitstekend moment komt voor Willem II. Voor de Amsterdammers valt het duel precies tussen het tweeluik met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League.

"Het is een voordeel", zegt de technisch directeur van de Tilburgers tegen de NOS. Willem II neemt het zondag in De Kuip op tegen de Eredivisie-koploper. "Het gaat in ieder geval meespelen dat ze de bekerfinale tussen twee halve finales van de Champions League in hebben. Het is ontzettend knap om nog op drie fronten actief te zijn. Alhoewel Ajax graag alles wil winnen, dat heeft zeker invloed."

"We hebben een aantal voorbeelden gezien in het verleden waarbij een absolute favoriet toch die bekerfinale verliest", vervolgt Mathijsen, die zich met Willem II probeert te spiegelen aan de filosofie van Ajax. "Met een goede filosofie kun je heel wat bereiken. Compliment aan Ajax." Hij wil met Willem II een stabiele factor worden in het linkerrijtje van de Eredivisie.

Door de transfers van Fran Sol en Frenkie de Jong flink werd de kas de laatste maanden flink gespekt. Mathijsen wil echter niet te ver vooruit kijken. "Ik heb als speler ook alleen maar van wedstrijd naar wedstrijd geleefd. Ik heb nooit gedacht aan een volgende stap. Als je dat wil, moet je namelijk nu alles eruit halen bij je club. Zo sta ik er als technisch directeur ook in."