'Linssen, Karavaev, Serero, Büttner, Foor en 11 anderen richting Vitesse-uitgang'

'Linssen, Karavaev, Serero, Büttner, Foor en 11 anderen richting Vitesse-uitgang'

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 08:15vr 03-05-2019 om 08:15

Vitesse moet serieus rekening houden met een enorme uittocht deze zomer. Liefst zestien spelers lijken om verschillende redenen te kunnen vertrekken uit Arnhem. Technisch directeur Mohammed Allach wacht dan ook een megaklus, meldt de Gelderlander.

Vitesse zwaait in ieder geval de huurlingen Eduardo, Jake Clarke-Salter (beiden Chelsea), Martin Odegaard (Real Madrid) en Mohammed Dauda (Anderlecht) uit. Een langer verblijf in het Gelredome is voor geen van hen een optie.

Ook leeft er onvrede onder een groot deel van de Vitesse-selectie. De verhuurde spelers Thomas Bruns (FC Groningen) en Khalid Karami (NAC Breda) zien niets in een terugkeer, maar ook Navarone Foor, Roy Beerens en Rasmus Thelander zien geen perspectief onder trainer Leonid Slutsky. De Rus wordt slechte communicatie verweten, weet de regionale krant. Onder meer Foor peinst er niet over zijn medio 2020 aflopende contract te verlengen.

De verbintenissen van Alexander Büttner en Maikel van der Werff lopen deze zomer al af en zij zijn hard op weg naar de uitgang. Met Arnold Kruiswijk zet een andere verdediger een punt achter zijn loopbaan. Middenvelder Mukhtar Ali wil na een jaar op de bank aan voetballen toekomen.

Verder wacht Vitesse de nodige transferperikelen. Bryan Linssen, Thulani Serero en Vyacheslav Karavaev willen een nieuw avontuur aangaan. De Gelderse club kan de opbrengsten bovendien goed gebruiken. Voor de Russische back is belangstelling uit eigen land van onder meer Zenit Sint-Petersburg.

Voor Allach wacht daarmee een zware taak om het vertrek van alle spelers op te vangen. Vitesse werkt bovendien niet met een groot transferbudget.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws