'Droomtransfer lonkt voor Van de Beek: Ajax vraagt bijna zestig miljoen'

'Droomtransfer lonkt voor Van de Beek: Ajax vraagt bijna zestig miljoen'

03-05-2019 09:56
160

Het Champions League-succes van Ajax lijkt ook Donny van de Beek aan een droomtransfer te kunnen helpen. Volgens Marca geldt de 22-jarige Nederlander bij Real Madrid inmiddels als een belangrijk alternatief voor de dure Paul Pogba.

Waar Dusan Tadic niet op een overstap naar De Koninklijke hoeft te rekenen, staat Van de Beek er wel goed op bij de beleidsbepalers in het Estadio Santiago Bernabéu. De Oranje-international maakte dinsdag veel indruk in het duel met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Van de Beek maakte het enige doelpunt in Londen (0-1).

Real Madrid ziet in Van de Beek een veelzijdige middenvelder. Hij is financieel bovendien een stuk aantrekkelijker dan Pogba, voor wie Manchester United liefst 150 miljoen euro vraagt. De Fransman heeft ook nog eens torenhoge salariseisen. Om die reden kijkt de Spaanse topclub naar alternatieven en op dat lijstje prijken Van de Beek en Spurs-ster Christian Eriksen.

De concurrentie voor Van de Beek is de laatste weken wel fors toegenomen. Ook Paris Saint-Germain is nadrukkelijk in de markt voor hem. Marca weet dat Ajax inmiddels hoopt op een transfersom van bijna zestig miljoen euro.