'Malen en Gakpo maken nog regelmatig een praatje en dan voel je dankbaarheid'

'Malen en Gakpo maken nog regelmatig een praatje en dan voel je dankbaarheid'

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 10:35vr 03-05-2019 om 10:35

Dennis Haar zit vrijdagavond in het Philips Stadion voor het laatst op de bank bij Jong PSV, dat het opneemt tegen Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. De 42-jarige trainer kijkt met trots terug op zijn periode in Eindhoven.

Haar werkte sinds juli 2017 met de nodige talenten die inmiddels aan de weg timmeren bij het eerste elftal van trainer Mark van Bommel. "Als ik kijk hoe een Donyell Malen zich nu in de spits manifesteert, dan geniet ik daar enorm van", zegt Haar in het Eindhovens Dagblad. "Hij komt net als Cody Gakpo, die ook op de deur klopt, nog regelmatig een praatje maken bij ons en dan voel je een bepaalde dankbaarheid richting onze staf."

Ook op de spelers die niet PSV 1 haalden, maar wel doorbreken in het betaald voetbal is Haar trots. "Kijk eens naar Bram van Vlerken bij Almere City bijvoorbeeld, of Laros Duarte bij Sparta. Het zou prachtig zijn als ze bij hun clubs snel de Eredivisie in mogen, nadat ze hier zijn opgeleid. Ook de jongens die hier nu zijn zullen niet allemaal het eerste halen, maar gaan elders nog mooie dingen laten zien."

"Individuele ontwikkeling staat hier centraal, waarbij we toch in teamverband willen opereren", vervolgt Haar, die als assistent van John van den Brom aan de slag gaat bij FC Utrecht. "Al bij al denk ik dat we tevreden mogen zijn over de doorstroming die richting het eerste elftal gerealiseerd is en daarnaast hebben we in de Keuken Kampioen Divisie ook nog behoorlijke resultaten neergezet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws