'Heerkens en Peters gaan zich niet inhouden, hoor. Frenkie gaat gewoon neer haha'

'Heerkens en Peters gaan zich niet inhouden, hoor. Frenkie gaat gewoon neer haha'

03-05-2019 11:52
95

Televisiemaker en Willem II-supporter Frank Evenblij (links op de foto) kijkt reikhalzend uit naar de bekerfinale van zondag. De sidekick van het Ziggo Sport-programma Peptalk denkt dat de uitkomst van Tottenham Hotspur-Ajax in het voordeel van de Tricolores is.

Drie dagen na de bekerfinale moet Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena alweer aantreden tegen Tottenham. "Ik was dan ook niet ontevreden met de 0-1 van Ajax tegen Spurs. Daardoor doet de return van woensdag er nog toe", vertelt Evenblij aan het Algemeen Dagblad. De veertigjarige Hagenaar hoopt van harte dat Ajax de Champions League-finale zal bereiken. "Maar mijn allereerste belang is Willem II."

Dat laatste geldt ook voor Willem II-verdedigers Freek Heerkens en Jordens Peters, die onlangs te gast waren bij Peptalk. Evenblij vroeg de twee of ze van plan waren om, in het belang van het Nederlands voetbal, met de handrem erop te gaan spelen. "Moet je in de bekerfinale wel een overtreding op Frenkie de Jong maken als hij een paar dagen later tegen Spurs speelt? Maar die jongens gaan zich niet inhouden, hoor. Frenkie gaat gewoon neer, haha."

Willem II en Ajax trappen zondag om 18.00 uur af. Voor de Tilburgers is het de eerste bekerfinale sinds 2005. Ajax haalde de eindstrijd voor het laatst in 2014.