'Eerste Divisie verdient beter, volgend jaar verlies je 30 procent van de kijkers'

'Eerste Divisie verdient beter, volgend jaar verlies je 30 procent van de kijkers'

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 12:53vr 03-05-2019 om 12:53

De Keuken Kampioen Divisie is 'het best bewaarde geheim van Nederland' en 'het stiefkindje van het betaald voetbal', stelt sportmarketeer Chris Woerts. Volgens de voormalig Feyenoord-directeur is de media-exposure van de op één na hoogste Nederlandse voetbalcompetitie voor verbetering vatbaar.

Dit seizoen was er elke vrijdagavond een schakelprogramma te zien op het open kanaal van FOX, gevolgd door de samenvattingen. De livewedstrijden waren, op een enkele uitzondering na, alleen achter de decoder te zien. "De Eerste Divisie verdient beter", concludeert Woerts in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het schakelprogramma staat rechtstreeks geprogrammeerd tegenover The Voice of Holland. Dan weet je dat je nooit veel kijkers zal trekken. Datzelfde geldt voor de samenvattingen."

Voorafgaand aan het seizoen waren er plannen om de Keuken Kampioen Divisie-samenvattingen bij Veronica onder te brengen. "Dat is niet doorgegaan, jammer. Als je de samenvattingen direct na Veronica Inside programmeert op vrijdagavond, heb je meteen een veel groter bereik." Voor komend seizoen verwacht Woerts niet veel beterschap, aangezien het open FOX-kanaal per 1 juli uit het zenderpakket van KPN verdwijnt. "Dan kun je er vergif op innemen dat je nog eens 30 procent aan kijkers kwijtraakt."

Vrijdagavond wordt de laatste reguliere speelronde van de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt. Op vrijdag 10 mei beginnen de play-offs om promotie/degradatie: Sparta, Go Ahead Eagles, Almere City, FC Den Bosch, TOP Oss, SC Cambuur, NEC en RKC Waalwijk mogen dan een gooi naar promotie doen.

Poll

Vind jij de Keuken Kampioen Divisie een aantrekkelijke competitie?

(1106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws