Memphis niet tevreden: Ik heb minder gescoord, mijn statistieken zijn slechter

Memphis niet tevreden: "Ik heb minder gescoord, mijn statistieken zijn slechter"

03-05-2019 14:17 Laatste update: 14:23
50

Memphis Depay is niet tevreden over hoe zijn seizoen tot nu toe verloopt. De aanvaller blinkt steevast uit bij het Nederlands elftal, maar bij zijn club Olympique Lyon is het minder rozengeur en maneschijn.

De laatste maanden kreeg de voormalig PSV'er niet altijd een basisplaats. Met acht doelpunten en acht assists in de Ligue 1 is Memphis zelf niet tevreden. "Ik heb gemengde gevoelens over mijn seizoen. Ik heb minder gescoord, mijn statistieken zijn slechter", concludeert de spits in gesprek met de Franse pers.

Met vijf goals in zes wedstrijden is hij bij Oranje wel van doorslaggevende waarde. Memphis kan dat verschil moeilijk verklaren. "Die twee ploegen en omgevingen zijn niet te vergelijken. Lyon is erg jong, we hebben weinig spelers van 27 of 28 jaar. Het Nederlands elftal heeft meer ervaring."

In Lyon heeft Memphis een contract tot 2021. Volgens L'Équipe staat Olympique Lyon open voor een transfer. "Ik ben niet bezig met mijn eigen toekomst, maar met de wedstrijd van zondag. Ik heb gewoon een contract bij Lyon, dus mensen moeten geen dingen roepen die niet waar zijn. Ik ben hier gelukkig, ben gegroeid als mens en mag elke dag rondlopen bij een grote club met een prachtig stadion."