De Ligt: Voor velen van ons is dit de kans om voor het eerst een prijs te winnen

De Ligt: "Voor velen van ons is dit de kans om voor het eerst een prijs te winnen"

03-05-2019 15:38
62

Ajax ziet de bekerfinale tegen Willem II niet als een tussendoortje. Dat benadrukt Matthijs de Ligt. De Ajax-aanvoerder heeft geen moeite zich op te laden.

De bekerfinale van zondag valt tussen de twee belangrijke Champions League-duels met Tottenham Hotspur. "Maar we zien dit niet als een tussendoortje", aldus De Ligt vrijdag op het persmoment in Zeist. "Voor velen van ons is dit de kans om voor het eerst een prijs te winnen, dus we zijn gebrand om te winnen."

Ajax is actief op drie fronten en snakt naar een hoofdprijs. De laatste landstitel dateert van 2014, de laatste bekerzege zelfs van 2010. "De Ligt: "Het is lang geleden dat Ajax de beker heeft gewonnen. Het is dus makkelijk om gemotiveerd te blijven. Je voetbalt om prijzen te winnen, het is fijn dat we nu in de weken zitten die het zwaarst zullen tellen."

De bekerfinale tussen Willem II en Ajax begint zondag om 18.00. De scheidsrechter is Serdar Gözübüyük. Drie dagen na de bekerfinale komt Tottenham Hotspur op bezoek in Amsterdam. Inzet is een ticket voor de Champions League-finale.