'Xavi (39) kan volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag in Primera Division'

'Xavi (39) kan volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag in Primera Division'

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 16:46vr 03-05-2019 om 16:46

Real Betis hoopt Xavi voor volgend seizoen aan te stellen als hoofdtrainer. De 39-jarige Spanjaard kondigde donderdag zijn afscheid als profvoetballer aan en richt zich op een carrière als trainer. Betis wil hem contracteren.

Dat meldt SPORT in Spanje. Xavi beschikt in juli over de vereiste papieren en mag dan aan de slag als trainer in het profvoetbal. Hij hoopt zo snel mogelijk een club te hebben. Betis neemt na dit seizoen afscheid van Quique Setién en hoopt nu dus op het jawoord van Xavi. De Spanjaard moet Betis aantrekkelijk voetbal bieden.

Xavi is bezig om zijn UEFA Pro-licentie te bemachtigen. Wanneer de oud-middenvelder in juni de benodigde papieren heeft, beschikt hij ook over de gevraagde trainerservaring. Xavi is momenteel speler van de Qatarese club Al-Sadd, waar hij ook assistent-trainer is. Het is verplicht om ergens zes maanden proef te draaien voor een club je mag contracteren, aldus SPORT.

'Mijn filosofie als trainer komt overeen met de stijl die we in al die jaren hebben ontwikkeld onder invloed van Johan Cruijff en La Masía, die het best wordt uitgedragen op de manier waarop Barcelona voetbalt. Het is het voetbal waarvan we als kind hielden', schreef Xavi in zijn afscheidsbrief.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws