Update: Telstar-directeur De Waard maakt tóch nog kans op voorzitterschap KNVB

Update: Telstar-directeur De Waard maakt tóch nog kans op voorzitterschap KNVB

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 15:05do 16-05-2019 om 15:05

De KNVB ziet in Just Spee een opvolger van Michael van Praag (foto). Spee wordt op maandag 27 benoemd tot bondsvoorzitter van de KNVB en gaat in december aan de slag.

Spee is een bekende naam in de mediawereld. Hij was algemeen directeur van Stage Entertainment en van Endemol. Spee maakt ook onderdeel uit van de rvc van de Eredivisie Media & Marketing. Hij is vijf jaar lang betrokken geweest bij exploitatie van de commerciële rechten van de clubs uit de Eredivisie.

"Just Spee is een nationaal en internationaal zeer ervaren bestuurder", licht de selectiecommissie van de KNVB toe. "Hij heeft zowel in het bedrijfsleven, als in de voetbalwereld zijn sporen verdiend. Geworteld in het (top)amateurvoetbal en bekend met het betaald voetbal, is hij een voetbalman die in persoon de verbinding tussen de top en de breedte is. Just Spee is een bewezen teamspeler met voor onze organisatie relevante en complementaire kennis en netwerken."

Van Praag werd op 27 augustus 2008 benoemd tot bondsvoorzitter van de KNVB. Hij verving de in dat jaar overleden Jeu Sprengers. De maximale zittingstermijn van Van Praag zit erop. Ook Telstar-directeur Pieter de Waard stelde zich kandidaat voor de functie.

Update 16/5 15.05: Pieter de Waard heeft genoeg stemmen binnengehaald om mee te mogen doen aan de voorzittersverkiezing van de KNVB. Dat meldt de voetbalbond donderdag. De markante algemeen directeur van SC Telstar neemt het op maandag 27 mei in Zeist op tegen Just Spee, die begin deze maand werd voorgedragen door een selectiecommissie.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws