Clash tussen Pusic en media: Ik heb mijn excuses ook aangeboden aan Leon

Clash tussen Pusic en media: "Ik heb mijn excuses ook aangeboden aan Leon"

03-05-2019 18:29
13

Marino Pusic ergerde zich in de tweede seizoenshelft regelmatig aan de media, zo gaf hij toe. De trainer van FC Twente geeft toe dat er momenten zijn geweest waarop hij boos was en vond dat de pers te ver ging.

"Ik ben weleens kwaad geweest, maar dat mag ik als mens", vertelt Pusic bij RTV Oost. "Ik heb ook mijn emoties. Die uit ik ook soms. Het is een heel lang seizoen geweest. Mensen vergeten soms hoe wij zijn gestart en vergeten de druk die op onze schouders lag. Ga er maar aanstaan."

Pusic kreeg het aan het einde van de tweede seizoenshelft aan de stok met Leon ten Voorde, de Twente-watcher van het lokale Tubantia. Ten Voorde uitte zich regelmatig kritisch richting de Bosnische trainer. Dat werd niet altijd goed ontvangen. "Ik stond te wachten op mijn interview met FOX. Toen kwam hij langs en gaf hij een paar opmerkingen. Dat was na de wedstrijd tegen Telstar, een cruciale wedstrijd waarin wij het kampioenschap eigenlijk beslist hebben."

"Er was een hoop negativiteit. Ik dacht: kom op, man. We zijn met een been kampioen geworden en dan krijg ik al die onzin over me heen. Er zijn ook grenzen. Die waren wel bereikt, vond ik."

Pusic haalde vervolgens uit naar Ten Voorde, zonder zijn naam te noemen, door hem bij NPO Radio 1 onder meer 'een karaktergezwel' te noemen. "Dat was een heftig interview van mij. Ik heb mijn excuses ook aangeboden aan Leon."