Het is misschien heel vervelend voor Feyenoord, maar wat wil het publiek nou?

"Het is misschien heel vervelend voor Feyenoord, maar wat wil het publiek nou?"

03-05-2019 19:14 Laatste update: 04-05-2019 09:13
88

Oud-voetballer Geert den Ouden denkt dat Feyenoord het verwachtingspatroon rond de club moet managen. Technisch directeur Martin van Geel werd bekritiseerd vanwege zijn aan- en verkoopbeleid, maar krijgt steun van Den Ouden.

Van Geel had bij Feyenoord niet de financiële middelen die concurrerende clubs als Ajax en PSV wel hebben. "Als je weet dat je niet zoveel geld hebt, wat kun je dan zo'n directeur verwijten?", vraagt Den Ouden zich af bij FC Rijnmond. "Hij zal heel erg z'n best moeten doen, maar zonder auto kun je niet rijden."

"Wat moet je dan managen op het moment dat het verwachtingspatroon te hoog is?", vervolgt Den Ouden. "Dan moet je het verwachtingspatroon gaan managen. Het is misschien heel vervelend voor Feyenoord, maar wat wil het publiek nou? Omdat Feyenoord de afgelopen jaren prijzen heeft gepakt, moeten ze dat nu ook? Dan moeten ze even in de boeken kijken hoe Feyenoord er financieel voorstaat. Dan moet je zeggen dat het verwachtingspatroon misschien niet helemaal terecht is."

"We kunnen wel blijven verwachten, maar dan krijg je een scheve situatie. Misschien begrijpen wij dat op de een of andere manier beter dan menig supporter, omdat ze dat blijven verwachten. Men moet van een nieuwe directeur geen heel goede resultaten gaan verwachten als hij niet veel geld heeft."