Almere City maakt vrije val na 8-0 nederlaag, FC Den Bosch en TOP Oss profiteren

03-05-2019 21:57
45

De laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie is desastreus verlopen voor Almere City. De ploeg van Ole Tobiasen begon als nummer vier aan de uitwedstrijd tegen Jong Ajax, maar werd met liefst 8-0 vernederd en moet nu al in de eerste ronde van de play-offs instromen.

Bij rust keek Almere City tegen een onmogelijke opgave aan. Dani de Wit, Vaclav Cerny en Lassina Traoré (penalty) hadden het net al gevonden toen Niek Vossebelt hands maakte op de doellijn. De middenvelder van Almere City kreeg rood en Danilo Pereira zorgde vanaf de stip voor de 4-0 ruststand. Na rust moest doelman Agil Etemadi (die voor de winterstop bij de Graafschap keepte en met 8-0 van het 'grote' Ajax verloor) nog eens vier keer te vissen: Perr Schuurs maakte met twee afstandsschoten het halve dozijn vol en Ché Nunnely legde de 8-0 eindstand vast met twee treffers.

FC Den Bosch en TOP Oss klommen over Almere City heen. FCDB trok de spannende topper tegen Go Ahead Eagles naar zich toe: vlak nadat Jeroen Veldmate namens de gasten de paal had geraakt, zorgde Amine Khammas voor 1-0. Thomas Verheydt kreeg kort na rust de grootste kans op de gelijkmaker, maar zijn penalty werd gestopt door Wouter van der Steen. Ook Go Ahead-aanvaller Jaroslav Navratil trof het aluminium en aan de andere kant werden twee inzetten van de thuisploeg voor de lijn weggehaald. Vincent Vermeij zorgde in de extra tijd voor de beslissing: 2-0.

TOP Oss won het Brabantse onderonsje bij Helmond Sport met 0-4. Halverwege was er nog niet gescoord, maar Bryan Smeets, Rick Stuy van den Herik, Philippe Rommens en Hüseyin Dogan stelden de halve finaleplek veilig voor de gasten uit Oss, die het in de play-offs op gaan nemen tegen Sparta. FC Den Bosch en Go Ahead gaan elkaar opnieuw tegenkomen in de halve finale. Op vrijdag 10 mei wordt het bal geopend met SC Cambuur-Almere City en NEC-RKC Waalwijk. De returns van de eerste ronde-wedstrijden worden gespeeld op maandag 14 mei.