Ronaldo redt Juventus, Elia moet stadsderby kijken, dramatische avond voor Promes

Ronaldo redt Juventus, Elia moet stadsderby kijken, dramatische avond voor Promes

03-05-2019 22:49
9

Juventus kroonde zich onlangs al tot Serie A-kampioen heeft niets meer om voor te spelen dit seizoen en hoeft ook niet meer te vrezen voor een smadelijke thuisnederlaag tegen stadgenoot Torino. Cristiano Ronaldo behoedde De Oude Dame voor een thuisnederlaag.

Torino sloeg al na een kwartier toe in het Allianz Stadium. Sasa Lukic joeg na een kwartier spelen op een matige inworp van Joao Cancelo en passeerde doelman Wojciech Szczesny: 0-1. Die stand bleef lange tijd op de borden staan en leek ook de eindstand te worden. Vijf minuten voor tijd zorgde Ronaldo met een indrukwekkende kopbal voor 1-1. Juventus staat na 35 wedstrijden op 89 punten en kan de magische barrière van honderd punten niet meer slechten. Nummer zes Torino moet vrezen voor Europees voetbal: AC Milan en SS Lazio kunnen later dit weekend langszij komen.

Sivasspor-Basaksehir 0-0

Eljero Elia en zijn club Basaksehir hebben verzuimd om een belangrijke stap te zetten naar de eerste landstitel in de clubhistorie. De koploper bleef op bezoek bij nummer 11 Sivasspor op 0-0 steken en moet het resultaat van de stadsderby tussen Galatasaray en Besiktas van zondag afwachten: wanneer Cim Bom Bom wint, komt het in punten gelijk met Elia en de zijnen.

Sevilla-Leganés 0-3

Sevilla heeft zich een slechte dienst bewezen in de strijd om de laatste Champions League-plek van de Primera Division. De gasten liepen binnen twintig minuten uit naar een comfortabele voorsprong dankzij Youssef En-Nesyri en Martin Braithwatie. Quincy Promes werd halverwege gewisseld en zag dat de score nóg verder uitliep dankzij Oscar Rodriguez: 0-3. Nummer vier Getafe speelt zondag tegen Girona en kan drie punten uitlopen, met nog drie wedstrijden te gaan.