Twente-fans kiezen Speler van het Jaar: 'Zo, dat is wel... Nee, wist ik nog niet'

Twente-fans kiezen Speler van het Jaar: 'Zo, dat is wel... Nee, wist ik nog niet'

03-05-2019 23:13
23

FC Twente-doelman Joël Drommel is genomineerd voor de titel 'beste keeper in de Keuken Kampioen Divisie', maar heeft één eervolle titel al binnen. De 22-jarige sluitpost is door de Enschedese fans verkozen tot de beste speler van de Keuken Kampioen Divisie-kampioen.

Drommel had deze uitverkiezing niet aan zien komen, blijkt uit het interview met de doelman na afloop van FC Twente-SC Cambuur (2-2). "Wat ik dacht toen ik dat hoorde? Zo, dat is wel... Nee, dat wist ik nog niet", reageerde hij desgevraagd voor de camera's van FOX Sports. "Maar echt superleuk. Ik had het niet verwacht. Dan wil ik de supporters bedanken dat ik het had geworden."

De sluitpost van Jong Oranje is blij met de waardering die hij krijgt. "Ik heb wel een goed seizoen gedraaid en veel punten gepakt. Maar ja, meestal worden de spelers uitgekozen. Extra mooi dat de keeper nu wordt uitgekozen." Voor Drommel is zijn revanche, na enkele moeizame seizoenen op Eredivisie-niveau, compleet. "Voor de club is het niet goed dat we zijn gedegradeerd. Maar voor mij als persoon was het wel goed. Want je speelt heel veel wedstrijden en je kunt je heel goed ontwikkelen. Ik heb echt vertrouwen gekregen dit seizoen. En we zijn kampioen geworden, is me nooit eerder ergens gelukt."

Drommel en de zijnen sloten het Keuken Kampioen Divisie-avontuur vrijdagavond af met een 2-2 gelijkspel tegen SC Cambuur. Of de doelman met FC Twente de Eredivisie in gaat, is nog niet zeker: zijn contract loopt binnenkort af.