'Wondergoal' in Waalwijk: 'Is dat zo? Misschien zag Kraay niet hoe hard hij was'

'Wondergoal' in Waalwijk: 'Is dat zo? Misschien zag Kraay niet hoe hard hij was'

03-05-2019 23:36 Laatste update: 04-05-2019 00:12
12

RKC Waalwijk-verdediger Paul Quasten had na afloop van de 3-1 zege op FC Eindhoven alle reden tot lachen. De Brabanders verzekerden zich, mede dankzij Quastens eerste officiële treffer sinds augustus 2015, definitief van de play-offs om promotie/degradatie.

De geboren Amsterdammer met Tsjechsiche roots besloot al na één minuut om eens uit te halen en verraste doelman Menno Bergsen. "Een wondergoal of een blunder van de keeper? Een wondergoal", lachte Quasten na afloop in gesprek met FOX Sports. Analist Hans Kraay junior meende dat Bergsen niet vrijuit ging bij de treffer, maar de doelpuntenmaker hield er een andere mening op na. "Is dat zo? Ja, misschien zag hij niet hoe hard hij ging. En er zat ook nog wel een zwabber in, dus ik heb medelijden met de keeper hahaha."

Voor Quasten en zijn ploeggenoten zit het seizoen er voorlopig niet op. De Waalwijkers werken op vrijdag 10 mei en maandag 14 mei het play-offtweeluik met NEC af. "Het zijn twee finales en het kan alle kanten op. Wij zijn een voetballende ploeg: we gaan uit van onze eigen kracht en daar hopen we zo ver mogelijk mee te komen, misschien wel de Eredivisie", blikt de linksback vooruit.